Psiholog Cristian Andrei Nica

0 stele

nicio recenzie

Categorie:
Cabinete de psihologie, psihoterapie
Adresa:
Cluj-Napoca
E-mail:
cristian.a.nica [at] invulnerablesystems.com
Web:
Telefon:
0740-473.053
Orar:
Luni - Vineri: 9.00 - 21.30
Trimite unui prieten Share pe Facebook Share pe Twitter


Ofer interventii si servicii psihologice avansate, cu efect curativ si/sau preventive, pentru optimizare, dezvoltare şi tratament. Sunt specializat în următoarele domenii profesionale: psihologie clinică, consiliere psihologică (individuală şi de cuplu), psihoterapie, hipnoterapie, psihosexologie, consiliere educaţională şi vocaţională, coaching, resurse umane, formare continuă, managementul proiectelor.

Experienţa mea s-a concretizat în două publicaţii esenţiale pentru sănătatea mentală:
• Vulnerabilitatea percepută: implicaţii în sănătate, siguranţă şi performanţă (2011 - carte): ro-ro.facebook.com/pages/Vulnerabilitatea-Perceput%C4%83-Implica%C5%A3ii-%C3%AEn-S%C4%83n%C4%83tate-Siguran%C5%A3%C4%83-%C5%9Fi-Performan%C5%A3%C4%83/201531763256533
• Ghid pentru beneficiarul intervenţiilor psihologice (2012 - carte): www.facebook.com/pages/Ghid-pentru-Beneficiarul-Interven%C5%A3iilor-Psihologice/231123660297547

În cele ce urmează, vă prezint perspectiva personală despre formele de intervenţie psihologică, în funcţie de contextul şi beneficiarilor cărora li se adresează. În plus, am menţionat obiectivele principale ce garantează succesul abordărilor pe care le promovez.
Caracteristici:
• Implică o abordare eclictică fundamentată în paradigma cognitivă şi comportamentală.
• Sunt mazate pe dovezi.
• Respectă protocoalele de intervenţie aprobate în comunitatea ştiinţifică.
• Se ghidează dupa principiul systemic.
• Sunt in continuu revizuite conform standardelor stiinţifice.

1. Servicii de tipul 1 la 1.
Obiective: autocunoastere, preventie, autocontrol, dezvoltare

• Consiliere: Forma de interventie ce permite centrarea pe problema in scop rezolutiv. Permite luarea deciziei si adaptarea, prin dobandirea unor cunostinte, abilitati si deprinderi utile in gestionarea situatiilor dificile la nivel individual, de familie sau cuplu, educatie sau cariera.
Abordeaza: probleme de viata (dezamagiri, regrete, disconfort), dificultati de adaptare in scoala sau la locul de munca, conflictele si situatiile limita in cuplu (etc).
• Psihoterapie: Forma de interventie terapeutica, ce vizeaza elementele implicate in psihopatologie la nivel clinic, subclinic sau nonclinic. Include tehnici pentru preventia bolii, a situatiilor de risc sau pentru ameliorarea sanatatii. In plus, vizeaza in special elementele ce produc stres si/sau dizabilitate intr-unul sau mai multe domenii ale vietii.
Abordeaza: anxietate, fobie, depresie, schizofrenie, anorexie, insomnie (etc).
• Coaching: Interventie centrata pe scop, ce presupune achizitionarea deprinderilor necesare pentru abordarea obiectivelor cu relevanta personala in business, cariera, cuplu, sau viata in general.
Abordeaza: leadership, antreprenoriat, dating, probleme de viata (etc).
• Asistenta psihologica: Interventie cu rol de suport, pentru traversarea situatiilor dificile, nesigure sau cu potential traumatic.
Abordeaza: acceptarea bolii, asistarea copiilor pentru divort, doliul, comunicarea identitatii sexuale (etc).
• Alte interventii de tipul 1 la 1: dezvoltare personala, autocunoastere, mentoring, mediere.

2. Interventii destinate grupurilor
Obiective: impartasire, experienta, invatare, transfer

• Preventie de grup: Implica tehnici si proceduri adresate unui grup de persoane ce impartasesc aceeasi problema (consumul de substante, divortul, agresivitate).
Abordeaza: consumul de substante (tutun, alcool, droguri), divortul, slabirea, controlul furiei.
• CURS: Presupune o abordare educationala formala sau nonformala prin care se aordeaza elemente psihologice in scop curativ, preventiv, pentru dezvoltare sau optimizare.
Abordeaza: dezvoltarea performantei in diverse domenii, controlul proceselor mintale, ameliorarea compotentelor de integrare si interactiune sociala, ameliorarea comportamentelor (sexual, alimentar, sportiv, de studiu), (etc.
• Interventie pentru schimbare: Implica adresarea problemelor unui grup, prin metode directe sau indirecte, ce au rolul de a controla comportamentul individual respectiv de a minimiza riscurile de imbolnavire
Abordeaza: obedienta, controlul agresivitatii, relationarea sanatoasa, (etc).

3. Interventii destinate ANTREPRENORILOR
Obiective: deschidere, invatare, implementare, schimbare, performanta

• Consultanta: presupune controlul si ameliorarea proceselor, sistemelor si procedurilor de business pornind de la teoriile psihologice.
Abordează: Sistemele de management, marketingul produselor, brandingul organizaţional sau relaţiile de muncă.
• Coaching: Interventie centrata pe scop, ce presupune dob deprinderilor necesare pentru abordarea obiectivelor cu relevanta personala in business, cariera, cuplu, sau viata in general.
Abordează: autodeterminismul, concentrarea, managementul resurselor, dezvoltarea obiectivelor si gestionarea planurilor.
• Dezvoltare personala: Presupune ameliorarea proceselor cognitive, emoţionale şi relaţionale, relevante pentru controlul şi adaptarea la condiţiile din mediul de business.
Abordează: autocontrolul, rutinele comportamentale, stilul de gândire, conştienţa de sine. •autocunoastere: constientizarea punctelor tari si a limitelor individuale cu relevanta pentru controlul si dezvoltarea elementelor de business.
Abordeaza: trasaturile de personalitate, rutinele comportamentale, stilul de gandire.
• Consiliere: Forma de interventie ce permite centrarea pe problema in scop rezolutiv. Permite luarea deciziei si adaptarea, prin dobandirea unor cunostinte, abilitati si deprinderi utile in gestionarea situatiilor dificile la nivel individual, de familie sau cuplu, educatie sau cariera.
Abordează: problemele decizionale, reacţiile emoţionale, percepţiile şi atitudinile, pregătirea pentru anticiparea şi confruntarea problemelor.
• Psihoterapie: Forma de interventie terapeutica, ce vizeaza elementele implicate in psihopatologie la nivel clinic, subclinic sau nonclinic. Include tehnici pentru preventia bolii, a situatiilor de risc sau pentru ameliorarea sanatatii. În plus, vizeaza in special elementele ce produc stres si/sau dizabilitate în domeniul profesional, familial, fiind o intervenţie ce vă permite redobândirea echilibrului în viaţă.
Abordeaza: stresul, anxietatea, îngrijorarea, depresia, insomnia etc.

4. Interventii destinate ORGANIZATIILOR
Obiective: cunoastere, control, schimbare, productivitate
• Training – Presupune dezvoltarea cunoştinţelor, abilităţilor şi deprinderilor în rândul angajaţilor.
Abordeaza: factori intrapersonali (autocontrol, managementul stresului), factor interpersonali (managementul conflictelor, comunicarea în echipă), factori organizaţionali (gestionarea resurselor, amelorarea proceselor de leadership, creşterea loialităţii).
• Diagnoza – AnReprezintă o analiză amănunţită a proceselor şi sistemelor organizaţionale, implicate în creşterea productivităţii şi performanţei organizaţiei.
Abordează: sistemele, procesele sau rolurile organizaţionale, factori specifici (comunicarea, încrederea sau loialitatea), cât şi factori interpersonali (stilul de conducere şi coeziunea echipei).
• Asistenţă: Implică un proces suportiv, preventive sau curativ, adresat angajaţilor cu rolul de a diminua simptomele psihologice ce interferează cu buna desfăşurare a activităţii pe post.
Abordeaza: problemele interpersonale, simptomele de burnout, calitatea vieţii la locul de muncă, motivaţia sau responsabilitatea în muncă.

Profil actualizat acum 96 luni

Noutăți

Cabinet Individual de Psihologie Stela Neamt

Psiholog Cluj / Cabinet de psihologie Stela Neamt. Cabinetul este atestat de catre Colegiul Psihologilor din Romania pe domeniile: Psihoterapie cognitiv-comport ... citește mai mult ->

Vacanta, o necesitate vitala in relaxarea creierului nostru! | Psiholog Stela Neamt
acum 8 luni

Psihologii ne sugereaza, ca o perioada de repaos cum este concediul, caracterizata prin detaşarea d ...

Decizia de avea copii în societatea moderna | Psiholog Stela Neamt
acum 14 luni

În procesul devenirii şi desăvârşirii de sine, cuplul şi familia sunt calea, mijlocul şi şan ...


Peste 150 mașini de închiriat în Cluj. Prețuri mici, începând de la numai 9 euro / zi și cu absolut toate taxele incluse, inclusiv TVA.

321 Rent a Car Cluj

Alege 321 rent a car Cluj, simplu, rapid si ieftin! Pret Afisat = Pret FINAL, Nu avem Taxe Ascunse - Plata la sosire, iar garantia 100 euro CASH sau CARD. Al ... citește mai mult ->


Service GSM în centru Cluj

De ce sa alegeti serviciile noastre? - Suntem alaturi de tine inca din 2015 - Efectuam operatiuni de reparatie pentru orice model de tel ... citește mai mult ->


Mantra Indian Cuisine

Authentic Indian food and atmosphere. Our food is based on the cuisine of northern India where I grew up. ... citește mai mult ->