Înscrie GRATUIT anunțul tău

Obiective turistice, zone de agrement

Turda, Drumul Ceanului

Zona Băilor Sărate este folosită ca microstaţiune balneară încă din anul 1834.

Profil actualizat acum 138 luni detalii

Gherla, E576

Băiţa (Băile Băiţa) se afla la 1 km de Gherla si 43 km de Cluj Napoca. Băile Băiţa erau cunoscute pentru apele minerale bicarbonatate, slab sulfuroase, hipotone care sunt utilizate in tratarea diverselor afectiuni.

Profil actualizat acum 138 luni detalii

Baciu, fara strada

Rezervaţie naturală mixtă.

Profil actualizat acum 139 luni detalii

Băişoara, strada drum comunal

Se pot practica diverse sporturi şi jocuri, baza rămâne însă pe sporturile montane, pentru practicarea cărora există în zonă vaste posibilităţi, în special pentru drumeţie, schi alpin, schi de tură, ciclism montan, parapantă, în mai mică măsură schi fond, alpinism şi speologie.

Profil actualizat acum 139 luni detalii

Cluj-Napoca, Piaţa Unirii, Nr. 30

Palatul Bánffy este un important edificiu baroc din Clujul secolului XVIII (Piaţa Unirii nr.30), operă a arhitectului german Johann Eberhard Blaumann.

Profil actualizat acum 146 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Iuliu Maniu

Piata Unirii este "punctul zero" al orasului Cluj-Napoca. Aici poti admira cele doua siruri de cladiri-gemene, construite in oglinda si care sunt cunoscute ca edificii ale vechiului Status Catolic din Transilvania.

Profil actualizat acum 146 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Primăverii, Nr. 60

În zona Mănăştur, din apropierea Clujului, pe actuala stradă a Primăverii nr. 60, a fost ridicată, începând cu secolul XI, abaţia benedictină "Monasterium Beatae Mariae de Clus", înconjurată cu un zid de apărare. Aceasta a fost fundaţia pe care a fost contruită ceea ce astăzi s-a păstrat şi este cunoscută drept Biserica Romano-Catolică Calvaria, cu hramul "Sf. Maria". Ridicată pe o fortificaţie elipsoidală formată dintr-un val de pământ înalt, biserica avea şanţuri ...

Profil actualizat acum 147 luni detalii