Înscriere în noul Cluj Pages | Cluj.info

Obiective turistice, zone de agrement

Cluj-Napoca, Strada Şerpuitoare, Nr. 25

Va invităm la o urcare pană la Cetătuie, fie pe scari, prin fata, fie pe aleile din spate, dinspre Şapte Străzi. Poate fi o plimbare foarte placută, mai ales intr-o zi senină, pentru o panoramă odihnitoare asupra Clujului. Cu puţin noroc puteţi asista si la o demonstraţie de sărituri din turnul de paraşutism de pe Cetăţuia.

Profil actualizat acum 179 luni detalii

Petreştii de Mijloc, DJ103G

Cheile Turzii reprezinta o rezervatie naturala protejata, de-a lungul Vaii Hasdate. Se afla la o distanta de 6 km de Turda si se intinde pe o lungime de 3.5 km. Cheile Turzii oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie, cu stânci înalte şi abrupte, creste ascuţite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotişuri, arcade etc. Conţine peste 1.000 de specii de plante şi animale protejate.

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Cluj-Napoca, fara strada

Fânaţele Clujului (perimetrele Copârşaie şi Valea lui Craiu) este o rezervaţie botanică aflată în preajma municipiului Cluj-Napoca, cu o vegetaţie specifică zonelor din Asia şi Europa răsăriteană. Rezervaţia este cunoscută şi ca fiind unicul loc din România unde trăieşte vipera de fâneaţă (Vipera ursinii rakosiensis).

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Cardinal Iuliu Hossu

Parcul Central Cluj-Napoca, colocvial Parcul Mare, cu o istorie de peste 180 de ani, este unul dintre principalele spatii verzi din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Parcul este delimitat de Stadionul Municipal la vest, de Teatrul Maghiar de Stat la est, de râul Somesul Mic la nord, si respectiv strada C. Iuliu Hossu (fostă str. Pavlov) la sud. În parc se află statuia lui Liviu Rebreanu și a lui George Coșbuc, ridicate la sfârsitul anilor 1960, lacul Chios, vechiu...

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Plopilor

Zona dispune de terenuri de basket, handbal, fotbal si volei, dar si locuri de plimbare si relaxare. Au fost amplasate in Parcul Rozelor si aparate de fitness, dar si o pista de 500 de mp pentru biciclete si una de 2000 de mp pentru role.

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Feleacu, DN1

Biserica din Feleac, avand hramul Sfintei Paraschiva, aleasa opera de ctitorie a marelui voievod si domn Stefan cel Mare, a fost construita pe la 1488.

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Turda, Aleea Durgăului, Nr. 7

Zona curativă si de agrement cu 6 lacuri de la Durgău-Valea Sărată se află la nord de municipiul Turda. Lacul 1 (Lacul Carolina): format prin prăbușirea minei de sare Obere Grube, Lacul 2 (Lacul Durgău), Lacul 3 (Lacul Rotund), Lacul 4 (Lacul Ocnei), Lacul 5 (Lacul Sulfuros), Lacul 6 (Lacul Dulce). Din anul 2009 s-a dat în functiune noul strand de la Durgău, care cuprinde lacurile 4 si 5.

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Gilău, DJ107P

Lacul Tarniţa este un lac de acumulare care se găseşte între comunele Râşca, Mărişel şi Gilău .Principalele activităţi desfăşurate pe lac sunt pescuitul, schi-ul nautic, înotul, plimbările cu barca sau jetski-ul. Cu o suprafaţă de cca. 215 ha şi o lungime de peste 8 km şi o adâncime maximă de peste 70 de metri, lacul Tarniţa este una din cele mai apreciate zone turistice din judeţul Cluj. Este alimentat de apele Văii Someşul Cald. se poate vizita si Barajul hidro...

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Tureni, DJ103G

Rezervaţie floristică naturală de interes naţional cu valoare mixtă.

Profil actualizat acum 180 luni detalii

Turda, Drumul Ceanului

Zona Băilor Sărate este folosită ca microstaţiune balneară încă din anul 1834.

Profil actualizat acum 180 luni detalii