Cluj-Napoca, Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 85

Biserica Romano-Catolică Sf. Petru (în maghiară Szentpéteri templom), a fost construită în forma actuală în stil neogotic la mijlocul secolului al XIX-lea, pe fundamentul unei biserici mai vechi datată din secolul al XV-lea.

Profil actualizat acum 142 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Horea, Nr. 21

Sinagoga Neologă, sau Evreiasca este un lăcaș de cult evreiesc din municipiul Cluj-Napoca, localizat pe Str. Horea. Sinagoga este dedicată astăzi memoriei victimelor Holocaustului. Este cunoscuta si sub denumirea de Templul Memorial al Deportatilor Evrei.

Profil actualizat acum 142 luni detalii

Cluj-Napoca, Calea Moţilor, Nr. 84

Biserica Reformată (calvină) cu Cocoş este o operă a arhitectului timişorean Károly Kós (1883-1977), construită în 1913-1914 în stilul secesiunii vieneze.Turnul din sudul bisericii are în vârf un cocoş, de la care provine şi numele edificiului. Interiorul este decorat cu motive populare maghiare din Valea Călatei.

Profil actualizat acum 142 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Ioan Bob, Nr. 5

Biserica Bob este o constructie in stil baroc ce a fost ridicata intre anii 1800-1803, cu sprinul episcopului Ioan Bob. Cunoscuta şi pt. faptul că aici a avut loc în anul 1864 cununia dintre Veronica Micle şi profesorul Ştefan Micle.

Profil actualizat acum 142 luni detalii

Cluj-Napoca, Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 41

Biserica Reformată-Calvină din Oraşul de Jos, denumită şi Biserica Reformată cu 2 turnuri, este unul din edificiile simbolice ale Cluj-Napoca. Construită în secolul al XIX-lea în stil neoclasic, si inspirata de biserica mare din Debrecen.

Profil actualizat acum 145 luni detalii