Institutul Francez

0 stele

nicio recenzie

Categorie:
Centre culturale
Adresa:
Cluj-Napoca, Strada I. C. Brătianu, Nr. 22
E-mail:
cluj [at] institutfrancais.ro
Web:
Telefon:
0264-598.551
Orar:
Luni - Joi: 10.00 - 18.00
Trimite unui prieten Share pe Facebook Share pe Twitter


Institutul Francez este un actor important pe scena culturală din Cluj-Napoca, respectiv din Transilvania. Are parte de un cadru unic, în centrul orașului, pe strada I.I.C. Brătianu, pus la dispoziție de Universitatea Babeș-Bolyai. Din acest loc al vechiului Palat Béldi (sec. XVIII), care are și titlul de monument istoric, sunt derulate activitățile culturale, lingvistice, de lectură și de cooperare universitară și bilaterală.

În sectorul lingvistic, Institutul Francez din Cluj-Napoca dezvoltă un tip de învățare bazat pe o abordare dinamică, practică. Această metodă se bazează pe introducerea cursantului în diverse situații de comunicare veridice, pe teme concrete, cu interacțiunea orală și scrisă. O echipă de 25 de profesori își desfășoară activitatea în acest departament, oferind 3000 de ore de curs pe an. Aceștia au fost formați și pregătiți în cele mai bune universități din România și din Franța.

Pe plan cultural, 30 de evenimente proprii sau în parteneriat sunt susținute și organizate în fiecare an; ele atrag aproximativ 12000 de participanți. Aceste proiecte culturale contemporane sunt în centrul unui program bogat și variat. Două evenimente-cheie dau ritm anului cultural: Festivalul de foarte scurt metraj Très Courts coordonat de Institutul Francez din Cluj-Napoca în toată țara (25 de orașe din România și 7000 de spectatori) și Festivalul franco-german de artă digitală și muzică electronică Clujotronic, organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German.

În ceea ce privește lectura, mediateca pune la dispoziție 900 de e-bookuri, 16000 de cărți, 3000 de CD-uri și DVD-uri, 70 de abonamente la diferite reviste. Achiziționarea celor mai noi instrumente digitale permite adaptarea la noile utilizări ale limbii și la noul public; abonații pot de asemenea să acceseze platforma online Culturethèque (700 de reviste și 26000 de cărți).

În final, departamentul de cooperare universitară și bilaterală vrea să favorizeze interesul unei societăți civile în chestiunile contemporane și permite crearea unui cadru prielnic cooperării durabile între parteneri (se ocupă cu însoțirea delegațiilor franceze, cu organizarea Întâlnirilor Europene din Transilvania, în parteneriat cu Ambasada Franței…). Limbă, cultură, mediatecă: de 25 de ani, Institutul Francez din Cluj-Napoca participă la întărirea relațiilor (de prietenie) dintre Franța și România, contribuind la structurarea francofoniei și limbii franceze.

Profil actualizat acum 24 luni

Noutăți

Skale Web - Web Hosting Ultra Rapid

Skale Web imbina cele mai noi configuratii hardware dotate cu noile procesoare Intel Gold si stocare pe SSD PRO cu cele mai avansate softuri pentru web hosting: ... citește mai mult ->

Cum creez un site web in WordPress? – pas cu pas
acum 1 zi

Cautati sa creati sau sa detineti un site web? Pornirea unui site web poate fi un gand inspaimantato ...

Domeniu .RO gratuit la orice pachet nou de hosting
acum 1 zi

Skale Web iti ofera un domeniu .RO gratuit pe primul an pentru orice pachet nou de hosting comandat, ...


Cabinet Individual de Psihologie Stela Neamt

Psiholog Cluj / Cabinet de psihologie Stela Neamt. Cabinetul este atestat de catre Colegiul Psihologilor din Romania pe domeniile: Psihoterapie cognitiv-comport ... citește mai mult ->

Vacanta, o necesitate vitala in relaxarea creierului nostru! | Psiholog Stela Neamt
acum 8 luni

Psihologii ne sugereaza, ca o perioada de repaos cum este concediul, caracterizata prin detaşarea d ...

Decizia de avea copii în societatea moderna | Psiholog Stela Neamt
acum 14 luni

În procesul devenirii şi desăvârşirii de sine, cuplul şi familia sunt calea, mijlocul şi şan ...


Peste 150 mașini de închiriat în Cluj. Prețuri mici, începând de la numai 9 euro / zi și cu absolut toate taxele incluse, inclusiv TVA.

321 Rent a Car Cluj

Alege 321 rent a car Cluj, simplu, rapid si ieftin! Pret Afisat = Pret FINAL, Nu avem Taxe Ascunse - Plata la sosire, iar garantia 100 euro CASH sau CARD. Al ... citește mai mult ->


Service GSM în centru Cluj

De ce sa alegeti serviciile noastre? - Suntem alaturi de tine inca din 2015 - Efectuam operatiuni de reparatie pentru orice model de tel ... citește mai mult ->