Proiecție La Tortue Rouge

joi
12 octombrie
ora 19:00
joi
12 octombrie
ora 21:00

la Parcul Feroviarilor, Parcul Feroviarilor, Cluj-Napoca

Avem plăcerea de a vă invita joi, 12 octombrie, ora 19, în Parcul Feroviarilor la ultima proiecție în aer liber a Cinemobilului de anul acesta: să ne bucurăm împreună de “La Tortue Rouge / Țestoasa Roșie” - una dintre cele mai apreciate animații ale anului. Nominalizată la Oscar, animația urmăreşte firul momentelor marcante din viaţa unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală.

“La tortue rouge” ridică o serie de întrebări despre ambiție, acceptare și despre cât de importanţi sunt cei de lângă tine. “O odă emoționantă adusă ciclului vieții” (Indiewire).

(să vă aduceți haine groase (luați în calcul și căciulile) și să urmăriți pagina de facebook Cinemobilul - dacă e vreo schimbare cu vremea, vă ținem la curent).
----------------------------------

La Tortue Rouge / Țestoasa Roșie (2016)
Animație, 1h20min, Coproducție Franța / Belgia / Japonia

Scurt Sinopsis

Un bărbat naufragiază pe o mică insulă tropicală, populată de ţestoase, crabi şi păsări. Supraviețuirea și părăsirea insulei degrabă sunt primele lui gânduri naturale, însă o întâlnire cu o țestoasă roșie misterioasă îi va schimba radical perspectiva.

Premii

Nominalizată la Premiile Oscar 2017 - Cea mai mai bună animație a anului.
“La Tortue Rouge” a fost co-produsă de renumitul studio Ghibli din Japonia al lui Hayao Miyazaki.

Premiată la Cannes 2016 - Un certain regard - Premiul Special al Juriului.
Este primul lungmetraj al animatorului olandez Michael Dudok De Wit, care deţine în palmares premiile Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie ("Father and Daughter", 2000).


 

Idei pentru Cluj
acum 3 zile

FreshBlood ... nu e un film cu vampiri, e despre inovare în sănătate, la Cluj

Comunitatea FreshBlood din Cluj vrea să faciliteze inovarea în sănătate, cu ajutorul tehnologiei

FreshBlood este o comunitate inițiată în Cluj, formată din doctori, studenți, IT-iști, psihologi și avocați, care are ca scop sprijinirea start-up-u ... citește mai mult ->

2
0

Idei pentru Cluj
acum 4 zile

Cel puțin trei școli din Cluj vor avea anul acesta pe fațade artă stradală. Proiectul pilot începe din vară.

Proiectul de artă stradală în curtea școlilor din Cluj va începe din vară și vizează minim trei școli în acest an

Proiectul "Artă în curtea școlii - lăsați artiștii stradali să coloreze Clujul", una din inițiativele câștigătoare în cadrul bugetării particip ... citește mai mult ->

3
1

Idei pentru Cluj
acum 6 zile

Monitorizarea potențialului energetic al acoperișurilor, bazându-se pe radiația solară, câștigătoare la Cluj a concursului EO Clim Lab Romania, al Agenției Spațiale Europene.

Un proiect de monitorizare a potențialului energetic al acoperișurilor, câștigător la Cluj al concursului EO ClimLab, al Agenției Spațiale Europene

În week-end-ul ce a trecut (14-15 aprilie 2018), asociația ARIES Transilvania a organizat la Cluj un concurs de soluții la schimbările climatice, sub eg ... citește mai mult ->

1
0

Idei pentru Cluj
acum 6 zile

Bremen avea în 2017 peste 14.000 de utilizatori de car-sharing (la o populație de aproximativ 550.000 de locuitori), ceea ce a determinat dispariția a aproximativ 5.000 de mașini particulare de pe străzile orașului. Se poate și la Cluj?

Deși car-sharing-ul ar putea prinde viteză la Cluj, Primăria nu-i oferă sprijinul care ar trebui

Car-sharing-ul permite șoferilor să utilizeze temporar o mașină, pentru a se deplasa oriunde și oricând au nevoie în oraș, plătind doar cât folose ... citește mai mult ->

3
0

Idei pentru Cluj
acum 1 săptămână

Sibiul caută artiști care să picteze fațadele gri ale orașului. Clujul și-a asumat, prin bugetarea participativă, că va demara un proiect similar, în curtea școlilor.

Sibiul caută artiști care să picteze fațadele gri ale orașului. Clujul și-a asumat, prin bugetarea participativă, că va demara un proiect similar, în curtea școlilor.

Sibiul caută artiști care să picteze fațadele gri ale orașului, în cadrul Sibiu International Street ART Festival (SISAF), ediția a IV-a, ce va ave ... citește mai mult ->

3
1