ErKE - Asociația Pictografilor din Ardeal

0 stele

nicio recenzie

Categorie:
Profesionale
Adresa:
Cluj-Napoca, Strada Iuliu Maniu, Nr. 11
E-mail:
info [at] erke.ro
Web:
Telefon:
0731-623.253
Trimite unui prieten Share pe Facebook Share pe Twitter


ErKE- Asociația Pictografilor din Ardeal (www.erke.ro) a fost înfiintată în anul 2008. Entuziasmul cu care multi fotografi s-au alăturat grupului initial ne-a confirmat faptul că Clujul este un punct de referintă pentru miscarea fotografică din România si că se simtea nevoia unui astfel de cadru organizat care să le ofere posibilitatea de întâlnire si manifestare artistică.

Din anul 2010 ErKE are onoarea de a fi membru FIAP - Federation Internationale de l’Art Photographique.

Printre evenimentele de anvergură pe care le-am organizat putem enumera:

La scurt timp dupa înfiintarea asociatiei, în 2009 am deschis un studio foto, (cu sediul în clădirea ICPIAF, str. Fabriciii de Chibrituri) unde membrii ErKE puteau sa exerseze tehnicile de fotografiere profesională. De anul acesta, 2011, studioul s-a mutat în centru, P-ța Unirii nr 4-5, devenind astfel mult mai accesibil.

Tot în anul 2009 am initiat un eveniment anual, care a ajuns deja la a treia editie: Târgul Foto,care de fiecare dată s-a bucurat de un success remarcabil.

Zilele Fotografiei la Cora (2010), eveniment sustinut de Hipermarketul Cora . Evenimentul a fost deschis de vernisajul unei expozitii inedite cu membrii echipei de Fotbal CFR 1907 Cluj . Fotografiile de dimensiuni foarte mari (110x150cm) au fost semnate de către fotbalisti si au constituit punctul de maxim interes pe parcursul întregii săptămâni. Pe langă aecasta, în cadrul Zilelor Fotografiei la Cora au fost workshop-uri, prezentări foto, expozitii si, în încheiere, cea de-a doua editie a târgului foto.

Anul acesta am fost coorganizatori ai Festivalului International de Artă Fotografică, FIAF (27mai-3iunie), cel mai mare eveniment fotografic din Cluj si primul festival de acest gen din tară. (www.fiaf.ro)

De asemenea, până în prezent, am creat parteneriate cu asociatii si institutii ale statului precum Jandarmeria Română (Cluj), Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă Cluj si SMURD, Hipermarketul Cora, ARCS - Asociatia Română a Câinilor de Salvare.

În prezent, asociatia ErKE numără 43 de membri si mai mult de 150 de simpatizanti cu care ne întâlnim bilunar în studioul asociatiei si discutăm planurile de viitor, analizăm fotografii, vizionăm proiectii, prezentări foto si altele. În afara de aceste întâlniri regulate, organizăm periodic workshopuri de fotografie pe diverse tematici, tabere foto, concursuri, expozitii foto, traininguri etc.

Printre proiectele noastre de viitor se numară încheierea de parteneriate si cu alte institutii (Politia Română) precum si cu cluburi si asociatii foto din străinătate. Pentru vară plănuim o tabără foto în Croatia.

Profil actualizat acum 32 luni
Servicii recomandate

Pensiunea Lacul Ştiucii

Pensiunea turistica Lacul Stiucii este situata in localitatea Sacalaia in imediata vecinatate a lacului. Pensiunea Lacul Stiucii este de 3 stele, oferind loc de ... citește mai mult ->
info hub Cluj

Producătorii și creativii români pot obține sprijin și finanțare într-un program european de colaborare dedicat susținerii ideilor inovatoare din industria modei și a stilului de viață

Producătorii din categoria IMM-urilor și creativii români sunt invitați să se înscrie pentru a obține finanțarea dezvoltării unor produse inovatoare, i ... citește mai mult ->