Clinica Vasculara Venart

3 stele

2 recenzii

  • Sursă imagine: Adriana Alexandrescu

Categorie:
Centre medicale
Adresa:
Cluj-Napoca, Strada Rene Descartes, Nr. 27 (in apropiere de Sigma Center, cartierul Zorilor)
E-mail:
office [at] clinica-vasculara.ro
Web:
Telefon:
0364-140.261
Fax:
0364-140.262
Orar:
Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
Trimite unui prieten Share pe Facebook Share pe Twitter

• Chirurgie Vasculară (Diagnostic, Tratament, Intervenții ambulatorii minim-invazive)
• Chirurgie Oncologica
• Chirurgie Generală și Mică Chirurgie
• Investigații ecografice

• Reumatologie

Clinica Vasculara Venart ofera pacientilor care sufera de boala varicoasa un tratament personalizat in functie de patologia specifica si a rezultatului examinarii eco-doppler. Aceste metode sunt:
1. Metoda ASVAL
2. Crio-stripping
3. Metoda Alpha (sclerozare cu cateter lung sub ghidaj ecografic)
4. Metoda cu aburi (Venosteam) – cu cateter sub ghidaj ecografic

Pentru vene de suprafata (venectazii sau telangiectazii) Clinica Venart ofera pacientilor tratamentul cu microscelroterapie sau UGS (scleroterpie ecoghidata) tratament care se face in cabinet.

Metoda cu aburi (Venosteam) este o metodă nouă, minim-invazivă, dezvoltată de către Dr. René Milleret, un inovator in domeniul chirurgiei vasculare si unul dintre colaboratorii principali ai Clinicii Vasculare Venart. Dr. Milleret este acelasi chirurg care a inventat acum 25 de ani metoda cu crioplazie (criostripping) care a inceput sa fie practicata de curand si in Timisoara in cadrul Clinicii de Chirurgie.

In ceea ce priveste metoda cu aburi, aceasta interventie se face in regim ambulator, sub anestezie locala tumescenta si analgo-sedare (fara anestezie generala), pacientul putand sa isi reia activitatea cotidiana incepind cu a 2-a zi.

Hemoroizi
Tratamentul curativ al hemoroizilor fara complicatii
Acest tip de tratament devine necesar în cazul în care disconfortul cauzat de dureri si sângerari tinde să se repete. Exista trei metode complementare care permit tratarea diferitelor cazuri:
1. Crioterapia
Aceasta metoda are ca scop uscarea hemoroizilor prin obliterarea (inchiderea) venelor hemoroidale care il alimenteaza. Este o metoda ambulatorie si se efectueaza sub anestezie locala.
Procedura:
Se utilizeaza o sonda care se aplica direct pe hemoroid și care se raceste treptat. Temperatura foarte scazuta va determina obliterarea (inchiderea) venelor de calibru mic. Se oblitereaza, de obicei, doua pachete hemoroidale pe sedinta.
De obicei sunt necesare 2-3 sedinte la interval de o luna pentru tratarea completa.
2. Scleroterapia
Deoarece multor pacienti le este frica de o interventie chirurgicala doctorii ar trebui sa informeze pacientii ca scleroterapia le ofera acestora o optiune de tratament care nu este dureroasa si este mai putin neplacuta. De asemenea, pacientii trebuie sa inteleaga ca, cu cit isi trateaza aceasta afectiune mai din timp cu atit mai mari sint sansele ca sa evite tratamentul chirurgical.
Scleroterapia – tratamentul recomandat pentru hemoroizii de grad 1 si 2 (si citeodata chiar si pentru cei de grad 3)
Tratamentul bolii hemoroidale prin scleroterapie este sigur si eficient, nu necesita anestezie si poate fi facut in citeva minute in regim ambulator. Acest tratament mentine perna hemoroidala necesara pentru continenta anala. Studiile arata ca 88% dintre pacientii cu boala hemoroidala de grad 1 si 2 nu au mai avut simptome dupa prima sesiune de tratament iar 97% dupa doua sesiuni de tratament. Conform normelor medicale germane scleroterapia este tratamentul preferat si recomandat pentru boala hemoroidala de grad 1. In cazul bolii hemoroidale de grad 2 scleroterapia ofera o alternativa foarte buna ligaturilor cu benzi elastice.
3. Metoda cu Aburi
Este utilizata pentru a trata hemoroizii externi, hemoroizii voluminosi interni si externi. Aceasta este o procedura chirurgicala, care se face in clinica si necesita spitalizare de o noapte.
Anestezia poate fi rahianestezie sau anestezie generala in functie de caz. Noile tehnici existente in acest domeniu ofera o anestezie buna, dar de scurtă durată. În cazul în care hemoroizii sunt doar externi anestezia locală poate fi suficienta.
Chirurgia cu aburi înlocuiește interventia chirurgicala clasica, adică distruge hemoroizii folosind aburul si permite coagularea tesutului fără a-l arde, rezultând o cicatrizare de mai buna calitate. Întreaga problemă este abordata si tratata intr-o singură interventie, de scurta durata: maxim zece minute.
Aceasta metoda duce la reducerea perioadei de spitalizare și imobilizare, dar se recomandă repausul la domiciliu timp de patruzeci si opt de ore înainte de reluarea tuturor activitatilor.
Se utilizeaza un anestezic local cu durată lunga de acțiune in vederea reducerii durerii post-operatorii. Se prescrie un tratament de fluidificare a scaunului pentru reducerea disconfortului in timpul defecatiei in primele zile dupa interventie.

Profil actualizat acum 62 luni