5 stele

2 recenzii

Cluj-Napoca, Drumul Pepinieră

Profil actualizat acum 158 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Calea Turzii

Cimitirul Eroilor Români. Aici se afla si monumentul Ostasului Roman sau Monumentul Eroilor căzuţi la datorie pentru apărarea Patriei. Aici au loc, anual, ceremonii militare si depuneri de coroane şi jerbe.

Profil actualizat acum 169 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Avram Iancu

Cimitirul Hajongard (oficial Cimitirul Central, în maghiară Házsongárdi temető) este unul din cele mai vechi cimitire din Cluj, înfiinţat în secolul al XVI-lea. Numele cimitirului provine de la vechea denumire germană a zonei aflate pe spaţiul actualului cimitir, respectiv "Hasengarten" (în traducere "Grădina cu iepuri"). Este unul din cele mai mari cimitire din sudul Europei, de o frumuseţe rară. Pe cele 14 hectare ale lui, şi-au găsit odihna personalităţi cele...

Profil actualizat acum 169 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Aviator Bădescu

Localizat in partea de sud a Cimitirului Central din Cluj. Începând din 1585, s-au înălţat aici locuri de veci în spaţiul situat pe atunci în afara zidurilor de sud ale cetăţii Clujului. În capătul sudic al cimitirului – spre poarta ce duce pe calea Turzii – se află o Parte a Cimitirului Evreiesc, rezultat din reînhumarea unor familii de evrei, al căror loc de veci original este Vechiul Cimitir Evreiesc, situat în vecinătatea Cimitirului Házsongárd.

Profil actualizat acum 169 luni detalii