Cabinet Individual de Psihologie dr. Oana Marcus

0 stele

nicio recenzie

  • Sursă imagine: Oana Marcus

  • Sursă imagine: Oana Mocan

  • Sursă imagine: Oana Mocan

  • Sursă imagine: Oana Mocan

  • Sursă imagine: Oana Mocan

Categorie:
Cabinete de psihologie, psihoterapie
Adresa:
Cluj-Napoca, Strada Republicii, Nr. 5, Apartament 9 (langa Casa de Cultura a Studentilor, in curte cu Casa Bio)
E-mail:
contactpsiholog [at] gmail.com
Web:
Telefon:
0741-190.509
Orar:
Luni - Vineri: 8.00 - 22.00
Trimite unui prieten Share pe Facebook Share pe Twitter

Psihoterapeutul poate fi comparat cu un antrenor personal care te ajută să îți atingi scopurile și te motivează pe parcurs pentru a nu renunța. Similar, comunicarea problemelor tale unui psiholog, într-un cadru suportiv, bazat pe confidențialitate, empatie și respect - îți oferă beneficiul de a trece mai rapid și mai eficient peste momentele dificile din viața ta. În cadrul ședințelor, vom lucra împreună ca o echipă pentru identificarea și rezolvarea problemelor (se realizează o listă de probleme) cu care te confrunți. Scopul final este să ajungi propriul tău psihoterapeut și astfel (după caz):
- să poți să îți controlezi propriile emoții/stări (furie, anxietate, panică, depresie, etc)
- să gândești funcțional/rațional
- să te poți relaxa/detașa cu ușurință
- să fi motivat/ă, concentrat/ă și să persiști în activitățile alese
- să poți ține discursuri de succes în fața unui public
- să învingi procrastinarea și să îți setezi obiective pe care să le urmezi

La baza psihoterapiei cognitiv-comportamentale se află ideea conform căreia gândurile/convingerile noastre sunt cele care determină reacțiile noastre emoționale, comportamentale și chiar fiziologice. Aceste reacții pot fi disfuncționale sau funcționale. Atunci când ele sunt disfuncționale persoanele trăiesc intens emoții precum: anxietate, furie, depresie, neajutorare, etc. Cu alte cuvinte felul în care interpretăm contextul ne va declanșa emoțiile. Pentru a prezenta aceiași idee Ghandi spunea ,,Nimic nu îmi poate face rău fără permisiunea mea”. Ei bine, așa e dacă stăm să reflectăm asupra propriilor emoții. Două persoane care trăiesc același eveniment vor trăi emoții diferite. De ce? Pentru că felul în care cei doi oameni își reprezintă lumea este diferit.

O mare parte din problemele cu care ne confruntăm constituie rezultatul unei gândiri disfuncționale (împiedică funcționarea optimă a unei persoane). În procesul psihoterapeutic, clienții învață abilități care implică identificarea gândirii distorsionate/disfuncționale, modificarea credințelor iraționale, raportarea la ceilalți/lume în modalități diferite și schimbarea comportamentelor dezadaptative (care nu ne ajută).

Această formă de psihoterapie presupune ca psihoterapeutul și clientul vor lucra împreună ca o echipă pentru identificarea și rezolvarea problemelor (se realizează o listă de probleme). Este o formă de psihoterapie validată științific de sute de studii care atestă eficiența sa pentru diferite tulburări clinice incluzând tulburarea depresivă majoră, tulburările de anxietate, tulburările de alimentație, abuzul de substanțe, etc.

Cabinetul este atestat de către Colegiul Psihologilor din Romania pe domeniile: Psihoterapie cognitiv-comportamentală și Psihologie clinică.

Profil actualizat acum 32 luni