0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Avram Iancu

Cimitirul Hajongard (oficial Cimitirul Central, în maghiară Házsongárdi temető) este unul din cele mai vechi cimitire din Cluj, înfiinţat în secolul al XVI-lea. Numele cimitirului provine de la vechea denumire germană a zonei aflate pe spaţiul actualului cimitir, respectiv "Hasengarten" (în traducere "Grădina cu iepuri"). Este unul din cele mai mari cimitire din sudul Europei, de o frumuseţe rară. Pe cele 14 hectare ale lui, şi-au găsit odihna personalităţi cele...

Profil actualizat acum 138 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Aviator Bădescu

Localizat in partea de sud a Cimitirului Central din Cluj. Începând din 1585, s-au înălţat aici locuri de veci în spaţiul situat pe atunci în afara zidurilor de sud ale cetăţii Clujului. În capătul sudic al cimitirului – spre poarta ce duce pe calea Turzii – se află o Parte a Cimitirului Evreiesc, rezultat din reînhumarea unor familii de evrei, al căror loc de veci original este Vechiul Cimitir Evreiesc, situat în vecinătatea Cimitirului Házsongárd.

Profil actualizat acum 138 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Universităţii, Nr. 5

Biserica, ridicata intre anii 1718-1724. Biserica Piariştilor, cunoscută iniţial ca "Biserica Iezuiţilor" din Cluj, respectiv ca Biserica Universităţii, este situată pe strada Universităţii 5, cu hramul Sfânta Treime, fiind si primul edificiu ecleziastic în stil baroc din Transilvania. Lucrările pregătitoare pentru construcţia bisericii au început în primii ani ai secolului al XVIII-lea. Începând cu anul 1703 au fost înregistrate continue transporturi de piat...

Profil actualizat acum 138 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Bisericii Ortodoxe, Nr. 12

Biserica a fost construita intre anii 1795-1796 de catre negustorii si mestesugarii vremii. La constructia ei au contribuit negustori greci si macedoneni din Cluj, precum si negustori romani din Brasov.

Profil actualizat acum 142 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, Nr. 45

ASCOR Cluj, program zilnic - Spovedanie; Utrenie; Sfânta Liturghie; Vecernie; Discuţii cu tinerii; loc- "Biserica de lemn" , de vis-a-vis de cantina din campusul Studenţesc Hasdeu.

Profil actualizat acum 142 luni detalii

Cluj-Napoca, Bulevardul Eroilor, Nr. 10

Catedrala Schimbarea la Față, cunoscută și ca Biserica Minoriților, este un monument istoric și de arhitectură din Cluj. Edificiul a fost ridicat între 1775-1779 în stil baroc. Din 1924 servește drept catedrală a Episcopiei de Cluj-Gherla.

Profil actualizat acum 142 luni detalii

Cluj-Napoca, Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 85

Biserica Romano-Catolică Sf. Petru (în maghiară Szentpéteri templom), a fost construită în forma actuală în stil neogotic la mijlocul secolului al XIX-lea, pe fundamentul unei biserici mai vechi datată din secolul al XV-lea.

Profil actualizat acum 142 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Cluj-Napoca, Strada Horea, Nr. 21

Sinagoga Neologă, sau Evreiasca este un lăcaș de cult evreiesc din municipiul Cluj-Napoca, localizat pe Str. Horea. Sinagoga este dedicată astăzi memoriei victimelor Holocaustului. Este cunoscuta si sub denumirea de Templul Memorial al Deportatilor Evrei.

Profil actualizat acum 142 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Pârâului, Nr. 2 b, Apartament (la parter), Telefon: 0264-424.341

"Calea Credinţei" a conceput un Jurnal/Devoţional, menit să ajute credincioşii, la dezvoltarea unei relaţii sănătoase cu D-zeu. Numele "Ortodocşi Născuţi din Nou" ţine exclusiv de viziunea Bisericii noastre . Termenul "Ortodox", care în original înseamnă DREPT CREDINCIOS şi credem că orice creştin trebuie să fie un DREPT CREDINCIOS în viaţa sa de zi cu zi. Program: în fiecare Duminică de la ora 10:00. Pastor: Rareş Călugăr, un Ortodox Născut Din Nou. Ca şi Biserică,...

Profil actualizat acum 142 luni detalii

Cluj-Napoca, Calea Moţilor, Nr. 84

Biserica Reformată (calvină) cu Cocoş este o operă a arhitectului timişorean Károly Kós (1883-1977), construită în 1913-1914 în stilul secesiunii vieneze.Turnul din sudul bisericii are în vârf un cocoş, de la care provine şi numele edificiului. Interiorul este decorat cu motive populare maghiare din Valea Călatei.

Profil actualizat acum 142 luni detalii