Turism ÅŸi cazare

Cluj-Napoca, Piaţa Muzeului

Constructia a fost ridicata in anul 1817, cu ocazia vizitei la Cluj a imparatului Francisc I si a sotiei sale. Obeliscul este inalt de 10 metri, iar pe cele 4 fatete ale sale se afla basoreliefuri ce ilustreaza momente din vizita imperiala. Acesta este primul monument laic al Clujului, deoarece celelalte monumente ridicate pana atunci in oras aveau semnificatie religioasa.

Profil actualizat acum 164 luni detalii

Cluj-Napoca, Piaţa Unirii

Monumentul Stâlpii Împuşcaţi din Piaţa Unirii, Cluj-Napoca. Sculptorul "statuilor împuscate" din Cluj este Liviu Mocan, care a adus astfel un omagiu eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Liviu Mocan este unul dintre cei mai importanti sculptori români ai momentului, lucrările sale fiind expuse in spaţii publice din întreaga lume.

Profil actualizat acum 167 luni detalii

Cluj-Napoca, Piața Unirii

Ansamblul monumental Matei Corvin alcătuit din cinci statui reprezentându-i pe regele Matia (ecvestru) ÅŸi pe cei patru generali ai săi, a fost dezvelită în anul 1902 în piaÅ£a centrală a Clujului. Obiectivul a devenit de-a lungul timpului unul din semnele distinctive ale oraÅŸului. Monumentul a fost finanÅ£at prin subscripÅ£ii publice ÅŸi a fost realizat de sculptorul János Fadrusz. Arhitectul Lajos Pákey a realizat proiectul soclului statuii, reprezentând un bastion al zidului cetăÅ...

Profil actualizat acum 167 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Potaissa

Profil actualizat acum 167 luni detalii

Turda, Strada Bogata

Mormântul lui Mihai Viteazul se află la cca 3 km sud de Turda. Monumentul nou (obeliscul) are trei laturi, simbolizând cele trei principate române unite sub Mihai Viteazul în anul 1601. În vecinătatea monumentului a fost construită în anul 2005 Biserica Mihai Vodă.

Localizare: iesire sens giratoriu din Turda spre Strada Bogata, spre Strada Armatei, si apoi spre Unitatea Militara de Tancuri 'Mihai Voda'.

Profil actualizat acum 168 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Baba Novac, Nr. 35

Bastionul Croitorilor este un vestigiu al fortificatiilor construite in secolul al XV-lea. Restaurat între anii 2007-2009 a fost refuncţionalizat, iar în prezent el găzduieşte Centrul de Cultură Urbană, care cuprinde o cafenea literară la subsol, o sală de conferinţe şi spaţii expoziţionale. In dreptul Bastionului Croitorilor din Cluj se găseste o statuie a lui Baba Novac, vajnic luptător împotriva otomanilor, haiduc în Serbia, apoi în Oltenia, si care a intrat i...

Profil actualizat acum 171 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Kogălniceanu

In prezent, statuia este amplasată în mica piaţă din faţa Bisericii Reformate-Calvine de pe str. Kogălniceanu, Cluj-Napoca. Statuia Sfântului Gheorghe, reprezentat omorând balaurul, este o copie a Statuii Sfântului Gheorghe din Praga, originalul realizat de meşterii clujeni Martin şi Gheorghe la sfârşitul evului mediu. Copia a fost realizată în anul 1904 de restauratorul Kálmán Lux (1880-1961).

Profil actualizat acum 172 luni detalii
0 stele

nicio recenzie

Bologa, DJ103H

Cetatea de la Bologa se află în cadrul localităţii Bologa din judeţul Cluj. Bologa a fost atestată pentru prima oară documentar în 1304. Punct strategic pe drumul care ducea la Oradea, fortăreaţa a servit şi drept refugiu pentru populaţia locală în momentele de restrişte de-a lungul istoriei.

Profil actualizat acum 172 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Mihail Kogălniceanu, Nr. fn

Grupul statuar Şcoala Ardeleană este ridicat în cinstea corifeilor mişcării cultural-naţionale de la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea: Samuil Micu (1745-1806), Gheorghe Şincai (1754-1816) şi Petru Maior (1761-1812). Scoala Ardeleană s-a înscris în contextul Iluminismului german (Aufklärung). La sfârşitul secolului al XVIII-lea, Şcoala Ardeleană a fost o importantă mişcare culturală, ce a contribuit nu numai la emanciparea sp...

Profil actualizat acum 172 luni detalii

Cluj-Napoca, Strada Cardinal Iuliu Hossu, Nr. fn

Monumentul Rezistenţei Anticomuniste este situat in Cluj-Napoca, in apropierea Parcului Central, la intersecţia străzilor Bariţiu si Emil Isac. Monumentul este un uriaş cub din beton, placat cu marmură, pe care sunt trecute numele închisorilor in care au fost închişi detinuţii politici, din perioada postbelică.

Profil actualizat acum 172 luni detalii